Amerikaanse uitstoot daalt lichtjes

De Amerikaanse uitstoot van broeikasgassen is in 2011 licht gedaald. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het Amerikaanse Milieuagentschap EPA.

Het Amerikaanse EPA berekent jaarlijks de totale uitstoot aan broeikasgassen door onder meer burgers, bedrijven en stroomcentrales. Het cijfer voor 2011 klokt af op een CO2-equivalent van 6,7 miljard ton aan broeikasgassen, waaronder CO2, methaan en stikstofoxide.

De elektriciteitsproductie is opnieuw de grootste bron van broeikasgassen, goed voor een derde van de totale uitstoot in 2011, gevolgd door transport met 28 procent en de industrie met 20 procent. De huishoudens en landbouw zijn goed voor 11 en 8 procent van de totale uitstoot.

Dat is een lichte daling tegenover 2010 met 1,6 procent, en tegenover 2005 met 6,9 procent. Volgens het agentschap is die het gevolg van verschillende factoren waaronder lagere emissies door elektriciteitsproducenten en strengere uitstootregels voor voertuigen, maar ook weersomstandigheden. De relatief zachte winter leidde immers tot een lager energieverbruik in delen van het land waar vooral met elektriciteit gestookt wordt.

Zonder jouw steun bestaat MO* niet.

Steun ons en word proMO* voor maar €4/maand of doe een vrije gift. 3184   proMO*’s steunen ons vandaag al. 

Word proMO* of Doe een gift