Amerikaanse uitstoot daalt lichtjes

De Amerikaanse uitstoot van broeikasgassen is in 2011 licht gedaald. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het Amerikaanse Milieuagentschap EPA.

Het Amerikaanse EPA berekent jaarlijks de totale uitstoot aan broeikasgassen door onder meer burgers, bedrijven en stroomcentrales. Het cijfer voor 2011 klokt af op een CO2-equivalent van 6,7 miljard ton aan broeikasgassen, waaronder CO2, methaan en stikstofoxide.

De elektriciteitsproductie is opnieuw de grootste bron van broeikasgassen, goed voor een derde van de totale uitstoot in 2011, gevolgd door transport met 28 procent en de industrie met 20 procent. De huishoudens en landbouw zijn goed voor 11 en 8 procent van de totale uitstoot.

Dat is een lichte daling tegenover 2010 met 1,6 procent, en tegenover 2005 met 6,9 procent. Volgens het agentschap is die het gevolg van verschillende factoren waaronder lagere emissies door elektriciteitsproducenten en strengere uitstootregels voor voertuigen, maar ook weersomstandigheden. De relatief zachte winter leidde immers tot een lager energieverbruik in delen van het land waar vooral met elektriciteit gestookt wordt.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2798   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2798  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.