Amerikanen geloven steeds minder in klimaatwijziging

De bezorgdheid van de Amerikaanse bevolking over het klimaat daalt verder. Minder dan de helft van de volwassen Amerikanen zegt nog in te zitten met het klimaat, een daling met 13 procent tegenover een gelijkaardig onderzoek in oktober 2008.
De cijfers zijn afkomstig van een onderzoek in opdracht van het Yale Project on Climate Change en het George Mason University Center for Climate Change Communication. Ook het percentage van de Amerikanen dat gelooft in de klimaatverandering daalt tot 57 procent. Nog eens 10 procent minder gelooft dat de mens er mee te maken heeft. Vier op tien Amerikanen zijn ervan overtuigd dat er veel onenigheid is tussen wetenschappers over de vraag of de klimaatverandering werkelijkheid is.
Eerder deze week bleek uit onderzoek van het Pew Research Center dat de klimaatverandering erg laag scoorde op het prioriteitenlijstje van de Amerikaanse bevolking. Amper 28 procent van de volwassen Amerikanen noemde het een topprioriteit en iets meer dan een derde vond het “belangrijk maar lager in prioriteit.”
“Ondanks groeiend wetenschappelijk bewijs dat de klimaatverandering wereldwijd een ernstige impact zal hebben, blijft de publieke opinie in de andere richting evolueren”, zegt Anthony Leiserowitz, directeur van het Yale Project on Climate Change. “De voorbije jaren kregen de VS te maken met werkloosheid, frustratie bij de bevolking over Washington en een beslissend debat over de ziekteverzekering, waardoor de klimaatverandering uit het nieuws gedrukt werd. Tegelijk zorgden de gestolen e-mails van klimaatwetenschappers er mogelijk voor dat het publieke vertrouwen in de klimaatwetenschap geschonden werd.”

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2798   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2798  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.