Antwerpen viert Congolese onafhankelijkheid

In de wijde omgeving van het Sint-Jansplein weerklonken op zaterdag 3 juli de aanstekelijke tonen van het Congo in Vlaanderen-festival. Het evenement plaatste de Congolese gemeenschap in Antwerpen centraal en zette de viering van vijftig jaar onafhankelijkheid van de voormalige Belgische kolonie nog eens extra in de verf.
  • Bart Steurs Feest op het Sint-Jansplein Bart Steurs
Om dit gouden jubileum niet onopgemerkt te laten voorbijgaan, werd het Sint-Jansplein vanaf de middag ondergedompeld in een Afrikaanse sfeer, met optredens van Gospelkoren, RnB-groepen en zelfs een Michael Jackson-imitator.
Wie even wilde bekomen van al dit muzikale geweld, kon ook proeven van typisch Congolese gerechten en enkele authentieke souvenirs kopen aan de verschillende standjes rondom het plein.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 3030   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 3030  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search For Common GroundSearch For Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.