App waarschuwt voor gevaarlijke cosmetica

In cosmetica is het voor de consument vaak niet meteen duidelijk of de ingrediënten schadelijk zijn of niet. De app Think Dirty wil daar verandering in brengen.

Op de verpakking van schoonheidsproducten staan niet zelden namen van chemische bestanddelen die voor de meesten van ons Latijn zijn.

Think Dirty lost dat op door het product te scannen. Wie de app op zijn smartphone heeft staan, kan er de barcode van het product mee lezen. Daarop krijg je meteen een lijst van de ingrediënten te zien. Daarbij vertelt de app of de ingrediënten mogelijk toxisch zijn voor ons lichaam.

De app kijkt onder meer naar stoffen die kankerverwekkend kunnen zijn maar evengoed naar bestanddelen die allergische reacties kunnen uitlokken.

Tegelijk stelt Think Dirty alternatieve producten voor die niet schadelijk zijn.

Think Dirty is gratis en is voorlopig alleen voor Apple-toestellen (iOS) beschikbaar.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2798   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2798  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.