Asielcentrum vergeet rechtszaak

Ana Cajamarca en haar 11-jarige dochter Angelica verschijnen morgen voor de raadkamer in Brussel. De twee moesten normaalgezien gisteren al voor de raadkamer verschijnen, maar de directie van het asielcentrum was de zaak vergeten.
President Rafael Correa van Ecuado ging verleden week, tijdens een niet-officieel bezoek aan ons land, langs in het gesloten asielcentrum 127 bis in Steenokkerzeel. Daar zitten Cajamarca en haar dochter opgesloten sinds ze op 30 juni opgepakt werden toen ze van een bus stapten. Ze verblijven sinds 2003 illegaal in ons land.
Correa zou volgens de Ecuadariaanse consul, Alfonso Segovia, ‘teleurgesteld’ geweest zijn toen hij zag in welke ‘betreurenswaardige omstandigheden’ Cajamarca en haar dochter werden vastgehouden.

Vrijlating


Een rechter had op 11 juli  haar vrijlating bevolen maar het parket is tegen die beslissing in beroep gegaan, waardoor de twee nog altijd in het gesloten asielcentrum verblijven. UDEP, de zelforganisatie voor mensen zonder papieren, en andere organisaties, ijveren voor hun vrijlating, temeer omdat het meisje van 11 ernstige psychologische problemen zou hebben door de opsluiting.
De organisaties roepen zo veel mogelijk mensen op om woensdag 25 juli om 9 uur samen te komen op de trappen van het justitiepaleis in Brussel.

Zonder jouw steun bestaat MO* niet.

Wil je dat MO* dit soort verhalen blijft brengen?
Steun ons en word proMO* voor maar €4/maand of doe een vrije gift. 2630   proMO*’s steunen ons vandaag al.

Word proMO* of Doe een gift