Belastingambtenaren eten deze week fairtrade


Van 19 tot 23 oktober krijgen de belastingambtenaren in de Financietoren aan de Brusselse Kruidtuinlaan een week lang fairtrade voorgeschoteld in het restaurant.
  • Creative Commons-licentie by Hannes De Geest Doel is het restaurant van de Financietoren duurzamer te maken. Creative Commons-licentie by Hannes De Geest
Er staat ondermeer rijst, couscous, tajine met vis en quinoa op het menu. Vorige maand hebben de ambtenaren al een week lang biomaaltijden voorgeschoteld gekregen. De actieweken zijn een organisatie van Velt in samenwerking met de Pod Duurzame Ontwikkeling, Fedorest en 6 partnerorganisaties. Doel is het restaurant van de Financietoren duurzamer te maken.
Tijdens vier actieweken, van september tot december, staat het eten in het teken van één aspect van duurzame voeding: biologische voeding (vorige maand), Fairtrade (deze week), minder vlees en seizoensgebonden voeding. Op het einde van het project zal de totale ecologische winst van de duurzame acties berekend worden.
‘De opsplitsing in vier thema’s laat ons toe om goed na te gaan wat haalbaar is voor het personeel en wat de appreciatie is van de klanten’, zeggen de organisatoren. ‘Het project wil zich immers niet beperken tot themaweken maar heeft een blijvend aanbod van duurzame voeding voor ogen.’
Gelabelde Fairtrade producten verzekeren de boeren een minimum prijs. Boeren krijgen een goed en zeker inkomen met bovenop een extra premie om ontwikkelingsprojecten op te zetten in hun gemeenschap. Deze prijs wordt niet bepaald door de internationale markt. Fairtrade zorgt dus voor sociale en economische duurzaamheid voor boeren in het zuiden.

Zonder jouw steun bestaat MO* niet.

Steun ons en word proMO* voor maar €4/maand of doe een vrije gift. 3190   proMO*’s steunen ons vandaag al. 

Word proMO* of Doe een gift