Belgen blokkeren Britse kernwapenfabriek

Samen met 800 andere activisten uit Europa heeft een Belgische delegatie van Vredesactie vandaag (maandag) de Britse kernwapenfabriek in Aldermaston geblokkeerd. Ook Nobelprijswinnaars Jody Williams en Máiread Corrigan-Maguire nemen deel aan de actie.
  • Vredesactie De zeven poorten van de fabriek worden geblokkeerd. Vredesactie
De activisten zullen alle zeven poorten van de fabriek gedurende een dag proberen dicht te houden. De actie is een opwarmertje voor de internationale actiedag van 3 april. Dan vindt op alle kernwapenbasissen in Europa verzet plaats tegen de kernwapenpolitiek.
In het Britse Aldermaston zijn de voorbije jaren verschillende nieuwe installaties opgetrokken, wat erop wijst dat Groot-Brittannië een nieuwe kernkop wil ontwikkelen. De Britse regering heeft al besloten de nucleaire onderzeeërs te vernieuwen.

Non-Proliferatieverdrag


2010 wordt een belangrijk jaar voor de geloofwaardigheid van het Non-Proliferatieverdrag. In mei vindt de Toetsingsconferentie van het Non-Proliferatieverdrag (NPT Review Conference) plaats, terwijl de NAVO haar Strategisch Concept herziet. Politieke gebeurtenissen die opportuniteiten vormen om een nucleaire ontwapening te realiseren.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2790   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Over de auteur

Met de steun van

 2790  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.