Belgische arts raakt Gaza binnen

De Belgische neurochirurg Najib Ramzi slaagde er gisteren (zondag 11 januari) in met een konvooi ziekenwagens Gaza te bereiken via Egypte. Dat is tot nu toe nog maar enkele buitenlanders gelukt.
Ramzi  trok naar Gaza in opdracht van Geneeskunde voor de Derde Wereld (G3W). Hij wordt er in de eerste plaats ingezet in het Shifa Hospitaal, waar hij met een Noors team zal samenwerken.
Daarnaast is het ook de bedoeling dat Ramzi een bezoek brengt aan het Al-Awda Hospitaal, vlakbij het vluchtelingenkamp van Jabalia. Dat ziekenhuis wordt namelijk gerund door de Union of Health Work Committees, een partner van G3W.
Om het Al-Awda Hospitaal te steunen heeft G3W bovendien een campagne opgezet met onder meer de verkoop van steunkaarten en allerhande culturele initiatieven. Schenkingen zijn meer dan welkom, en dit op het rekeningnummer 001-1951388-18, met mededeling “Gaza”.

Zonder jouw steun bestaat MO* niet.

Steun ons en word proMO* voor maar €4/maand of doe een vrije gift. 2925   proMO*’s steunen ons vandaag al. We hopen 2021 te kunnen starten met 3000 proMO*‘s, word jij er één van?

Word proMO* of Doe een gift