'Belgische regering schendt de mensenrechten op grote schaal'

De Vrienden van Tibet stellen met grote droefheid en verbazing vast dat onze Belgische regering het niet zo nauw neemt met het toepassen van het Internationaal Verdrag van de Mensenrechten op vreemdelingen die in ons land verblijven.
De asielprocedures in België verlopen zoals een Processie van Echternach, één stap vooruit, twee stappen achteruit… De omzendbrief van Minister Turtelboom is ergens op een tafel blijven liggen ! De beloofde regularisaties voor mensen die goed geïntegreerd zijn en zelfs een werkaanbod op zak hebben, bleven achterwege.
Asielzoekers die hier terecht gekomen zijn, hebben in het land van herkomst verschrikkelijke dingen meegemaakt, hebben meestal zéér traumatische gebeurtenissen moeten ondergaan die nauwelijks te verwerken zijn. Mensen hebben hun hele “hebben en houden” achtergelaten in de hoop op een betere en veiligere toekomst…óók in België. Daar passen uitbuiting, slachtoffer van huisjesmelkerij, rechtsonzekerheid, stress, angst, armoede en het ontbreken van enige toekomstvisie, niet in thuis !
De asielprocedures in België verlopen zoals een Processie van Echternach, één stap vooruit, twee stappen achteruit…
Vluchtelingen zijn mensen die récht hebben op een menswaardig bestaan, récht op geluk, récht op een veilige thuis, récht op onderwijs, récht op werk, récht op individuele ontplooiing, récht op een identiteit, récht op rechtszekerheid.
De Vrienden van Tibet worden ROOD van schaamte in plaats van de vele onverschillige politici in Brussel die blijkbaar enkel geïnteresseerd zijn om de begroting uit het ROOD te houden en naarstig handel te drijven met landen die nog straffer uit de hoek durven komen wat het “respecteren” van die mensenrechten aangaat.
Zolang de woorden niet omgezet worden in daden, is er voor de Vrienden van Tibet én voor het zestig jaar oude Internationale Verdrag van de Mensenrechten géén reden tot feest!

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2793   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2793  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.