Benin brengt kindersmokkel in kaart

Een gezamenlijke studie van de Beninse overheid en de Verenigde Naties slaat alarm over de omvang van de kindersmokkel in het land. In 2006 alleen al werden 40.000 kinderen slachtoffer van de wijdverspreide praktijk.
Het overgrote deel van de kinderen is afkomstig van Benin zelf, terwijl 7 procent afkomstig is uit het buitenland. 92 procent van de slachtoffers blijft binnen Benin, de overige acht procent komt uiteindelijk in het buitenland terecht, waaronder de buurlanden en Europa. De kinderen moeten meestal aan de slag als huishoudhulpjes of als plantagearbeiders. In sommige gevallen verdienen ze er een hongerloon mee, maar soms krijgen ze helemaal niets en gaat het om pure slavenarbeid.
Net als in andere West-Afrikaanse landen wordt de kindersmokkel in Benin in de hand gewerkt door de bittere armoede en de gewoonte om kinderen voor een lange tijd naar verre tantes, neven of andere leden van de familie te sturen. Die komen soms in de verleiding om kinderen te verkopen aan smokkelaars.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2793   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2793  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.