Betere informatie-uitwisseling rond aids

Wetenschappers over de hele wereld gaan beter informatie uitwisselen rond mogelijke aidsvaccins. Dat is beloofd op de achttiende Aidsconferentie in Wenen.
Volgens dr. Alan Bernstein, directeur van de Global HIV Vaccine Enterprise, een vereniging van vierhonderd wetenschappers over de hele wereld, is de zoektocht naar een veilig en effectief vaccin een van de grootste uitdagingen in de moderne wetenschap.

De wetenschappers zijn optimistisch over een doorbraak in dat onderzoek, op voorwaarde dat ze goed samenwerken. Ook voor Linda Gail Bekker van het Desmond Tutu HIV Centre in Zuid-Afrika is het cruciaal dat de kennis uit verschillende delen van de wereld gedeeld wordt.

Historisch



Er bestaan al antiretrovirale middelen die het virus vertragen en de levenskwaliteit van de patiënt aanzienlijk kunnen verbeteren, maar ze kunnen besmetting niet vermijden. Ook verschillende strategieën, waaronder het gebruik van condooms, besnijdenis en promotie van monogamie, kunnen de opmars van hiv weliswaar vertragen, maar niet stoppen.

Historisch gezien is een vaccin daarvoor het beste middel. Vaccins zijn erin geslaagd om andere epidemieën zoals de pokken en polio bijna te elimineren. Maar hiv is een erg moeilijk virus om een vaccin voor te ontwikkelen.

Op de conferentie zal ook de staat van de hiv-epidemie besproken worden en zal ook de verspreiding van hiv onder groepen als moeders en kinderen onder de loep genomen worden.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2798   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2798  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.