Bio-logo EU vertoont sterke gelijkenis met Aldi-logo

Vanaf 1 januari 2009 drukt de EU op alle voedingsmiddelen die op een biologische manier tot stand gekomen zijn een speciaal logo. Het voorstel kreeg onlangs een meerderheid van het Europees Parlement achter zich met 265 stemmen voor en 80 stemmen tegen.
Er rijst echter een probleem: het EU-logo lijkt verdacht veel op de vormgeving van de biologische Aldi-producten. Dit kan voor verwarring zorgen bij de consumenten. Daarom zoekt de Europese Commissie naar een oplossing. Die moet er zeker vóór juni zijn zodat de Commissie het logo indien nodig alsnog kan aanpassen en de bedrijven er tijdig van op de hoogte kan stellen.
De Europese Unie heeft daarnaast ook een eco-label waarmee het producten en diensten labelt die uitdrukkelijk de belasting van het milieu verminderen. Dat label heeft de vorm van een groene bloem, maar is in België nog weinig zichtbaar. In Tsjechië, Denemlarken, Italië, Letland, Malta, Spanje, Roemenië en Finland werd vorig jaar een eerste Flower Month georganiseerd.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2790   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2790  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.