Bloggers steunen gearresteerde Iraanse studenten

Een groep Iraanse bloggers heeft een beweging ter herinnering van gearresteerde studenten in Iran opgericht. Bedoeling is op 5 augustus de arrestaties op zoveel mogelijk blogs te herdenken door de titel van de blogs te vervangen door “5 augustus: de dag ter ondersteuning van de gearresteerde Iraanse studenten”.
Op 5 augustus viert Iran de 101ste verjaardag van de Grondwettelijke revolutie in 1906, waarbij het land verkiezingen en een parlement kreeg. “De Iraniërs moeten nog altijd vechten voor democratie en activistische studenten worden achter de tralies gestoken”, zo klinkt het op de campagnesite.
Meer dan honderd bloggers werken mee aan het initiatief, maar ook niet-Iraanse bloggers worden uitgenodigd om de Iraanse arrestaties te herinneren. Onder de gearresteerde studenten bevinden zich ook verschillende bloggers, zoals Ali Vefghi, die op 9 juli werd opgepakt aan de polytechnische universiteit van Teheran samen met zestien andere studenten.
Begin mei zijn minstens zeven studenten van de Technische Amirkabir Universiteit opgepakt vanwege de publicatie van een cartoon over de Iraanse grootayatollah Ali Khamenei in universiteitskranten. De betrokken studenten beweren in een verklaring dat ze in de val gelokt zijn.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2793   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Over de auteur

Met de steun van

 2793  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.