Boer zkt. aandeelhouders

Als de wind in de zeilen zit, gaat straks de eerste “zelfoogstboerderij” in Gent van start: het Wijveld. Het idee is dat mensen lid worden van een boerderij en voor een vast jaarlijks bedrag hun dagelijkse groenten zelf komen oogsten.
Initiatiefnemer Michiel Van Poucke liet zich inspireren dor pionier Het Open Veld in Heverlee. Daar gaat het project van gemeenschapsgedragen landbouw zijn derde jaar in. Met succes, want Het Open Veld telt 125 oogstaandeelhouders en er staan zeventig mensen op de wachtlijst. ‘Gemeenschapsgedragen landbouw is een win-winsituatie voor de aandeelhouders en de boer’, zegt Van Poucke.
‘Je oogst voor een vast aandeel betaalbare, dagverse, seizoensgebonden en ecologisch geteelte groenten. Het veld ligt dicht bij de stad dus je bespaart “food miles”. Je weet wat je eet, je ontmoet mensen op het veld, je boert mee en je participeert in duurzame landbouw.’ De boer heeft het voordeel van een gegarandeerd inkomen en lange investeringskosten, en draagt de oogstrisico’s niet alleen.
Op 7 november geeft Van Poucke een eerste infosessie voor al wie interesse heeft.
Meer info vind je op http://wijveld.skynetblogs.be

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2793   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Over de auteur

Met de steun van

 2793  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.