Brazilië lanceert beursindex voor groene bedrijven

In Brazilië hebben de beurs van São Paulo en de Nationale Bank voor Economische en Sociale Ontwikkeling de CO2-efficiënte Index (ICO2) gelanceerd. Die moet bedrijven stimuleren om hun uitstoot van vervuilende gassen te meten en bekend te maken.

De nieuwe index, die van start gaat met 42 bedrijven, focust op de relatie tussen de uitstoot van broeikasgassen en de omzet van elk bedrijf. Om in de index opgenomen te worden moet men deel uitmaken van de index van vijftig meest verhandelde aandelen op de beurs.

“De ICO2 wil niet alleen goede milieupraktijken stimuleren, hij zal ook kansen creëren voor de ontwikkeling van financiële producten voor investeerders die in milieukwesties geïnteresseerd zijn, een factor die elke dag belangrijker wordt in de evaluatie van investeringen”, zegt Sonia Favaretto, directeur duurzaamheid bij de beurs van São Paulo.

De beurs van São Paulo heeft al een Index voor Ondernemersduurzaamheid. Die is samengesteld uit bedrijven die zich engageren tot een sociaal en duurzaam beleid.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 3210   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift