Britse universiteit geeft gratis onlinecursus over klimaat

De Universiteit van Exeter begint volgende week met een onlinecursus over de klimaatverandering. De cursus is gratis, iedereen kan zich inschrijven.

De cursus wil een interdisciplinaire inleiding geven op het complexe probleem van de klimaatverandering. Experts van de universiteit en partnerorganisaties hebben het acht weken lang over de wetenschap van de klimaatverandering, de risico’s die de klimaatveranderingen met zich meebrengen en de beschikbare oplossingen om de risico’s te verkleinen.

Climate change: challenges and solutions belooft een evenwicht tussen “het ‘slechte nieuws’ over de impact van de klimaatverandering op natuurlijke en menselijke systemen en het ‘goede nieuws’ over potentiële oplossingen. Deze oplossingen kunnen de gevaarlijkste klimaatveranderingen vermijden en de weerbaarheid van samenlevingen en ecosystemen verhogen tegen de klimaatveranderingen die niet kunnen worden vermeden”, kondigt de website van de Britse universiteit aan.

Bovendien plaatsen de experts “de huidige door de mens veroorzaakte klimaatverandering in de context van vroegere natuurlijke klimaatvariabiliteit.”

Studenten zijn per week drie uur bezig met de cursus, via audio- en video-opnames en artikels. Ze kunnen online commentaar leveren en vragen stellen.

De onlinecursus, die op 13 januari start, mikt op de eerste plaats op beginnende universiteitsstudenten maar iedereen kan zich inschrijven. Er is geen ervaring of voorkennis vereist.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2790   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2790  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.