Brusselse stadsboerderij wint Grote Prijs voor Toekomstige Generaties

De Brusselse stadboerderij ‘La Ferme Nos Pilifs’ heeft de Grote Prijs voor Toekomstige Generaties gewonnen. Deze prijs, uitgereikt door de Stichting voor Toekomstige Generaties, zet het meest inspirerende duurzame project van het jaar in de schijnwerpers.

La Ferme Nos Pilifs is een Brusselse stadsboerderij die ecologische jobs aanbiedt aan 120 werknemers met een handicap. Elke activiteit is aangepast aan de capaciteiten van deze mensen. Daarnaast moeten de taken ook sociaal zijn, voldoende opbrengen en respect hebben voor het milieu. Gezinnen uit de buurt kunnen in deze groene plek in Brussel rondwandelen tussen de kippen en geiten, biologische groenten en brood kopen of lekker ontbijten.

Tijdens een officiële ceremonie op woensdagavond 15 juni kreeg La Ferme Nos Pilifs een bronzen beeldje overhandigd van de jury onder leiding van professor Bernard Mazijn. In de jury zaten ook schrijver David Van Reybrouck en RTBF-journaliste Corine Boulangier.

Directeur Benoît Ceysens van La Ferme Nos Pilifs reageerde zeer opgetogen: “Ik wil deze prijs delen met de andere kandidaten, de ploeg van Nos Pilifs, de buurt en onze klanten, die ons elke dag weer blijven uitdagen. Heel erg bedankt ook aan de Stichting voor dit duwtje in de rug. Het is voor ons belangrijk om erkend te worden als een goed functionerende organisatie.”
 
De andere genomineerden voor de Grote Prijs 2011 waren ACW Limburg, dat groepsaankopen organiseert van isolatie, zodat intussen al 10.000 Limburgse daken zijn geïsoleerd, Quelque Chose A Faire (Henegouwen), een vzw die elk jaar een honderdtal werkzoekende jongvolwassenen opleidt op vlak van duurzaam bouwen en Voedselteams Vlaams-Brabant, een netwerk van een honderdtal groepen van consumenten die samen voedsel aankopen bij lokale producenten.

Nu zaterdag 18 juni kan u op MO.be een uitgebreid zaterdaginterview lezen met de directeur van La Ferme Nos Pilifs.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2819   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Over de auteur