Buenos Aires lokt toeristen met Wereldbeker Tango

Van 11 november tot 17 november levert de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires zich volledig over aan passie en weemoed, aan sensuele danspassen en het melancholieke geluid van de bandoneón . Met een Wereldbeker tango wil Buenos Aires zich profileren als wereldhoofdstad van de tango en tegelijk massa’s kapitaalkrachtige toeristen lokken.


De Mundial groeide uit tangofestivals waarop de voorbije jaren veel volk en het kruim van de internationale tangodansers en -muzikanten aanwezig waren. In 2000 en 2001 schreven respectievelijk 70.000 en 100.000 mensen zich in voor de danslessen. Stilaan groeide het idee om de traditionele danstoernooien voor salontango opnieuw tot leven te wekken. Het gebeuren bestaat dan ook uit drie grote onderdelen: een wereldkampioenschap tangodansen, een congres en de publieksdagen tango voor iedereen.

De danscompetitie is opgesplitst in vier categorieën: salontango, podium- en fantasietango en competities voor professionele tangodansers en dansgroepen met een eigen choreografie. De winnaars mogen hun titel komen verdedigen op andere festivals in Buenos Aires en op de volgende wereldbeker. De inschrijving is gratis voor Argentijnse dansparen, buitenlanders betalen 300 euro.

Het tangocongres bestaat uit vervolmakingscursussen, lezingen over dansonderzoek, workshops en milongas, dansfeesten die geacht worden tot in de vroege uurtjes te duren. De publieksdagen tango voor iedereen omvatten een openingsspektakel, tango-initiatie en lessen over onderwijs en improvisatie.

De dienst Cultuur van Buenos Aires wil van de Mundial een jaarlijkse traditie maken. In 2003 is het evenement gepland voor de laatste week van juli, in het toeristische hoogseizoen op het noordelijk halfrond en de schoolvakantie in Argentinië en de buurlanden. Door de economische crisis verloor de Argentijnse peso 350 procent van zijn waarde tegenover de dollar, wat het land een relatief goedkope bestemming maakt voor toeristen. In Europa heeft Argentinië alvast zijn ambassades gemobiliseerd om ruchtbaarheid te geven aan het evenement.







Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2793   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2793  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.