Buitenlandse hulp en het conflict in Afghanistan?

In deze MO*paper bestudeert de gezaghebbende International Crisis Group de internationale hulp aan Afghanistan en meer in het bijzonder de Amerikaanse steun aan het Centraal-Aziatische land.

Welke impact heeft de Amerikaanse counterinsurgency-strategie gehad op de visie van de Afghanen op buitenlandse hulp en op de mogelijkheden van hulporganisaties om humanitaire doelstellingen te bereiken? In welke mate heeft de hulp bijgedragen tot het winnen van de harten en geesten van de Afghanen? En hoe kan de transparantie, controle en effectiviteit van de hulp verhoogd worden?

Op al deze prangende vragen kan u een goed onderbouwd antwoord lezen in deze MO*paper. U kan deze MO*paper via deze link gratis downloaden.

Wil u meer weten over het conflict in Afghanistan, lees dan zeker ook het boek ‘Opstandland. De strijd om Afghanistan, Pakistan en Kasjmir’ van MO*hoofdredacteur Gie Goris. Het boek is uitgegeven door De Bezige Bij en ligt sinds vorige week te koop in de boekhandel. U kan het boek ook gratis krijgen als u via deze link een jaarabonnement op MO* bestelt.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2790   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2790  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.