Chatten met willekeurige mensen van over de hele wereld

Chat Roulette lijkt de nieuwe internethype. Op deze site kan je willekeurig met mensen van over de hele wereld chatten. Andrey Ternovskiy, een 17- jarige Rus, ontwikkelde de dienst om via je webcam met eender wie in de wereld te communiceren.
  • chatroulette.com E chatroulette.com
Ternovskiy was het beu om altijd met dezelfde vrienden te praten via Skype. Naar eigen zeggen maakte hij de Chat Roulette voor de fun maar in geen tijd creëerde hij een nieuwe hype.
De juiste versie van FlashPlayer volstaat om aan de slag te gaan. Eens je op de website zit en toestemming geeft, maakt de site automatisch verbinding met je webcam. Een startknop zorgt ervoor dat je eender wie ter wereld te zien krijgt.
Niet verbaasd zijn dus als je opeens een man met een rondzwaaiende penis voorgeschoteld krijgt. Geen nood, met de knop ‘volgende’ klik je die gore chatter gewoon weer weg. Meteen krijg je iemand anders toegewezen met wie je gedachten kan uitwisselen.

Weinig veiligheid


Volgens Dirk Depover van Child Focus lijkt de site weinig te investeren in veiligheid: ‘De voorwaarden zijn heel summier. Als je op zoek wil gaan naar weirdo’s is dit de geschikte site. Het is zeker geen veilige manier om met vreemde mensen te communiceren.’ 
Weliswaar krijg je in het begin een waarschuwing dat de site niet geschikt is voor kinderen jonger dan zestien, maar wat als die toch doorklikken? ‘Niemand kan een kind verhinderen om op de startknop te duwen natuurlijk’, zegt Depover.
‘We raden de ouders altijd aan om met hun kinderen een vertrouwensband op te bouwen rond internetgebruik. Als ze dan op zo’n website terechtkomen, zullen ze het sneller vertellen en kan je hen makkelijker attent maken op de gevaren van zulke websites.’ 

Webcamloos


Een vergelijkbare site is Omegle. Op deze site kan je chatten met eender wie ter wereld maar hier komen geen webcams aan te pas. Of het een beter alternatief is, blijft nog maar de vraag. Voordeel is dat je niet wordt weggeklikt als je geen webcam hebt. Zorg er wel voor dat je blijft praten anders is er voor de andere partij niets aan en verbreken ze de verbinding.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2790   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2790  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.