Chenjerai Hove over zijn nieuwe, onuitgegeven boek ‘Others’

De Zimbabwaanse schrijver Chenjerai Hove onthult in MO*magazine de plot van zijn nieuwe roman ‘Others’.
Wat is het plot?
Chenjerai Hove: ‘Het boek vertelt hoe een parlementslid door enkele dorpelingen in Zimbabwe wordt gekidnapt en opgesloten. Ze begraven zijn Mercedes Benz onder takken en bladeren, om niet de argwaan te wekken van de politie. Terwijl de politicus in hongerstaking gaat, praten de dorpsoudsten op hem in en proberen ze hem ervan te overtuigen dat politici zich niet alleen in kiestijd, maar ook de rest van het jaar om hun achterban moeten bekommeren. Uiteindelijk komt de regering de man op het spoor en bombardeert ze het hele dorp. Met een helikopter wordt de regeringsgezinde parlementariër ontzet. Achteraf zal de regering hem dwingen om te verklaren hoe wreed en primitief de dorpelingen wel waren, maar hij weigert. Daarop wordt hij gearresteerd en gefolterd. Uiteindelijk belandt hij volslagen knetter op de straat’.
Waarom de titel ‘Others’?
Chenjerai Hove:‘“Others” is nog een werktitel, maar ik denk wel dat ik hem ga houden. Wanneer anderen iets vreselijks overkomt, kijken we meestal de andere kant uit. Tegelijk vergeten we dat het geweld misschien morgen aan onze deur staat. Zoals in Matabeleland. Toen ik als journalist werkte voor het tijdschrift Moto –wat vuur betekent– heeft dat blad als één van de eersten foto’s van de slachtingen gepubliceerd. Maar in de rest van het land, reageerde men ontkennend. Toen later Mugabe zijn repressie op iedereen liet neerdalen, was de reactie van: ‘Hadden we maar vroeger gereageerd, toen het er in de westelijke provincies zo hard aan toeging’.
Wanneer verschijnt het?
Chenjerai Hove:‘Mijn huidige uitgever is opgekocht door een grote businessman, wiens bezittingen zijn aangeslagen door Mugabe. Daardoor liggen mijn boeken al enige tijd achter slot en grendel in Zimbabwe. Ik ga mijn tijd nemen om een nieuwe uitgever te vinden voor deze roman’.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2798   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2798  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.