Chileense regering overweegt onderzees kanaal

De Chileense regering is van plan een onderzees kanaal aan te leggen van maar liefst 1000 kilometer lang. Dat moet water naar het droge noorden brengen.

Het kanaal zou water van de monding van de zuidelijke rivieren naar de droge gebieden in het noorden van Chili voeren. Dat gebeurt via een onderzeese leiding.
In het noorden moet het water dienen voor huishoudens, industrie, land- en mijnbouw. De regering heeft de voorbereidende studies al ontvangen.

Milieuorganisaties zijn het niet eens met het megaproject. Het plan “bewijst dat de regering niets begrepen heeft”, zegt Patricio Segura van de Raad voor de Verdediging van Chileens Patagonië.

“Men moet nu net de tegenovergestelde richting uit. Men moet geen hulpbronnen van één zone naar een andere voeren, maar onze gemeenschappen duurzaam maken door een goed gebruik van die hulpbronnen waarover ze beschikken.”

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2798   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2798  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.