China sluit zich aan bij Internationaal Agentschap voor Hernieuwbare Energie

China heeft aangekondigd dat het zich zal aansluiten bij het International Agentschap voor Hernieuwbare Energie (Irena). De toetreding is een belangrijke mijlpaal voor het agentschap.

Irena telt inmiddels bijna 160 landen, maar de toetreding van China is zonder meer een mijlpaal voor het agentschap. Het land is de belangrijkste producent van technologie voor wind- en zonne-energie ter wereld, en met een totale capaciteit van 1140 gigawatt ook wereldwijd de grootste elektriciteitsproducent.

China zet bovendien stevig in op hernieuwbare energiebronnen. Het is wereldleider wat betreft de geïnstalleerde capaciteit aan waterkracht- (249 gigawatt) en windenergie (63 gigawatt), en het krikt die capaciteit jaarlijks sneller op dan welk ander land ook. Wat betreft zonne-energie maakt het land een snelle inhaalbeweging. Er is nu een capaciteit van 7 gigawatt, een vertienvoudiging in amper twee jaar tijd.

Toekomst

“De beslissing van China om toe te treden tot Irena is een mijlpaal in de internationale inspanningen om hernieuwbare energie te promoten”, zegt Adnan Z. Amin, directeur-generaal van het agentschap. “Ik ben verheugd over het vertrouwen dat China ons schenkt en ik kijk uit naar hun deelname aan de wereldwijde inspanning voor een schone energietoekomst voor iedereen.”

Irena werd in 2009 opgericht door Denemarken, Duitsland en Spanje om regeringen van ontwikkelingslanden en industrielanden bij te staan met raad over de technische, financiële en beleidsmatige aspecten van hernieuwbare energie. Het agentschap wil een platform vormen voor de technologische ontwikkeling van waterkracht, zonne- en windenergie, biobrandstoffen en geothermische energie in de hele wereld.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2798   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2798  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.