CODIP vzw betreurt inhoud film Wilders

CODIP vzw (Centrum voor Ontwikkeling, Documentatie en Informatie Palestijnen) betreurt de film van de heer Wilders over de ‘fascistische Koran en de barbaar Mohammed’. Wilders is bekend om zijn extreme antimoslim visie en misbruikt de vrije pers om geloofsgemeenschappen en mensen tegen elkaar op te zetten. Daarvoor gebruikt hij stereotiepen, beledigingen en onwaarheden.
Slechts een minderheid van de moslimwereld bestaat uit extremisten. Het is fout om honderden miljoenen moslims te stigmatiseren. Deze mensen staan voor dezelfde waarden als christenen en joden: op een vreedzame wijze geloven in één God met als centrale peiler de naastenliefde. Wilders vertegenwoordigt niet alleen zijn partij, maar eveneens 16 miljoen Nederlanders als parlementslid. Ook diegene die in moslimlanden werken, reizen of leven. Met het verspreiden van de film dreigen zij te worden vereenzelvigd met de politieke visie die Wilders de wereld instuurt.
Wilders zou er beter aandoen om gematigde moslims te steunen tegen een minderheid extremisten. Het tekort aan onderwijs over de leefwereld van moslims en hun invulling van de islam schept een vertekend beeld bij jongeren. Zij zien het vaak als “alle Arabieren zijn moslims” terwijl er veel christelijke Arabieren leven in Palestina, Jordanië, Egypte, Syrië, Libanon en Irak. En niet alle moslims zijn Arabieren zoals ruim 200 miljoen moslims in Indonesië en 160 miljoen in Pakistan. Onderwijs moet zulke zaken duidelijk maken, net als het feit dat niets in de Koran terreur rechtvaardigt.
Elke godsdienst kan misbruikt worden door extremisten: in de middeleeuwen de kruistochten die militaire campagnes waren tegen niet-christenen. Of heden oorlogen en bezetting voor olie, water en grond in naam van God. Alle vormen van extremisme zijn ten zeerste te veroordelen en nooit goed te keuren.
Extremisme is ook een film tegen 1 miljard moslims of het willen verbieden van de Koran. Wilders misbruikt al jaren het recht op vrije mening om mensen op stang te jagen. Ja, er zijn problemen met een groep mensen met een andere religie en origine in onze samenleving. Die zaken moeten we onder ogen durven zien en bijsturen in het belang van alle inwoners. Maar met een racistische propagandafilm los je die problemen niet op, maar wakker je ze eerder aan.
CODIP schaart zich in tegenstelling met Wilders wél achter artikel 1 van de Nederlandse grondwet. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, is niet toegestaan.
Geert Wilders heeft een zionistische (Israëlische) agenda. Het Kamerlid is een vriend van Israël en pleitbezorger van de joodse staat. Hij looft Israël als “voorbeelddemocratie”. Wilders heeft jarenlang gewoond en gewerkt in Israël in een mosjav. Zijn  “oorlogshelden”  zijn Sharon en Olmert. De indrukwekkende reeks Kamervragen ter verdediging van Israël en aanvallen tegen buurlanden zijn al lang niet meer bij te houden.
Israël is echter een terreurstaat waar Apartheid heerst over het Palestijnse volk, een terreurstaat die zonder emotie vrouwen en kinderen vermoordt. Het idee om mensen zes maanden te kunnen opsluiten zonder proces haalde Wilders in Israël en stelde het in 2005 (vergeefs) in Nederland voor. Iemand die dweept met Sharon, langsloopt bij de Mossad en de Israëlische ambassade zoals bij de kruidenier en bezig is met Nederland te destabiliseren en tweespalt te stichten met krasse uitspraken en nu met deze film, bezorgt ons kippenvel.
CODIP vzw

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2790   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2790  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.