Colora brengt wereldmuziek naar Leuven

Elke zaterdag van juli kan de wereldmuziekliefhebber in Leuven terecht op het gezellige Colorafestival.
Het festival wordt al voor de 19de keer georganiseerd door CC Oratoriënhof, het Masereelfonds en 30CC. Vorig jaar was het festival een voltreffer. Met een gemiddelde stijging van 35% publieksbelangstelling groeide de editie uit tot de meest succesvolle uit haar geschiedenis. Ook dit jaar wordt verwacht dat vele Leuvenaars en niet-Leuvenaars hun weg vinden naar het gezellige binnenplein van de Romaanse Poort in hartje Leuven.
Het programma oogt alvast veelbelovend. Elke festivalavond krijgt u twee stevige concerten voorgeschoteld met telkens een special act als intermezzo. Op zaterdag 4 juli kan u genieten van Les Musiciens du Fuuta, een samenwerkinsgsverband tussen Senegalese en Belgische muzikanten, en van Hasna El Becharia, een straffe madam uit Algerije die ook wel ‘la rockeuse du désert’ wordt genoemd.
Zaterdag 11 juli opent de Franse ska- en mestizogroep Don Tomasino & Tutti Quanti de feestelijkheden. Met hun zeer dansbare Noord-Frans-Siciliaanse ska zijn ze de perfecte opwarmer voor onze eigen trots Jaune Toujours. Piet Maris en zijn trawanten zorgen voor een stomende avond catchy songs, punky attitude, drum&brass, balkandélire, accordeondub en Belgische ska.
Een week later moet u opnieuw van de partij zijn voor de funky afrobeat van het Leuvense Alpacas en voor de rumba Catalana van La Troba Kung-Fu. In de muziek van La Troba Kung-Fu klinkt zowel cumbia, Catalaanse rumba, Cubaanse son, reggae en salsa.
Op de laatste avond van het Colorafestival kan u genieten van de Bollywoodmuziek van het Gori Ka Dance Orchestra, een samenwerking tussen Indische en Belgische artiesten. Het festival wordt in schoonheid afgesloten met de prachtstem van Dobet Gnahoré uit Ivoorkust. Deze jonge zangeres is Afro-ster in wording en in haar laatste album ‘Na Afriki’ bezingt ze thema’s als liefde, dood en vrouwen- en kinderrechten.
Het Colorafestival gaat door op elke zaterdag van juli vanaf 20u op het binnenplein van de Romaanse Poort in Leuven. Tickets kosten in voorverkoop 4 euro en aan de kassa 6 euro. Kinderen onder de 14 jaar mogen gratis binnen.
Meer info: www.colora.org

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2790   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Over de auteur

Met de steun van

 2790  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.