Columnwedstrijd ‘If I Ruled The World’: de winnaars

MO* bestaat 10 jaar en dat wordt gevierd met een speciale 100ste editie en met een groot feest in het Brusselse Kaaitheater op zaterdag 1 december. Naar aanleiding van de festiviteiten lanceerde MO* ook de columnwedstrijd ‘If I Ruled The World’ waarbij de winnaar, aangeduid door een professionele jury, een publicatie in MO* en een Joker reischeque ter waarde van € 1000 wint. MO* organiseerde ook een publieksprijs: de bezoekers van MO.be konden uit de vijf beste inzendingen hun favoriet kiezen. De winnaar daarvan wint een boekenpakket met maar liefst 25 fictie en non-fictie boeken. Ondertussen zijn de winnaars bekend.

In totaal ontving MO* in september maar liefst 74 columns. De jury las die allemaal en na een beraadslaging van meer dan vijf uur maakte ze een shortlist van vijf columns. De genomineerden waren Jasmien Wildemeersch, Orlando Verde, Pieter Stockmans, Jan Verschueren en Nick Meynen. Je kan hun columns herlezen via www.MO.be/columnwedstrijd. Uit die 5 columns moesten twee winnaars geselecteerd worden: een winnaar van de juryprijs en een winnaar van de publieksprijs.

Juryprijs

De jury (journalist Piet Piryns, schrijfster Rachida Lamrabet en MO*hoofdredacteur Gie Goris) koos unaniem de column van Pieter Stockmans als beste column. De column van Pieter verschijnt op woensdag 28 november in de speciale 100ste editie van MO*. Zaterdag 1 december krijgt Pieter Stockmans een Joker-reischeque ter waarde van 1000 euro overhandigd op het grote verjaardagsfeest van MO* in het Kaaitheater.

Publieksprijs

Onze websitebezoekers konden van half oktober tot maandag 26 november op hun favoriete column stemmen. De column van Orlando Verde kreeg de meeste stemmen achter zich, gevolgd door de columns van Pieter Stockmans, Jasmien Wildemeersch, Jan Verschueren en Nick Meynen. Orlando Verde wint de publieksprijs en krijgt zaterdag 1 december op het grote verjaardagsfeest van MO* een groot boekenpakket met maar liefst 25 boeken, samengesteld door boekhandel De Groene Waterman, overhandigd.

Proficiat aan de winnaars en aan alle deelnemers aan deze columnwedstrijd. Blijven schrijven!

Dank aan Joker en boekhandel De Groene Waterman voor de mooie prijzen.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2793   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2793  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.