Condooms moeten Braziliaans regenwoud beschermen

Brazilië heeft een condoomfabriek opgestart die gebruik maakt van rubber uit het Amazonewoud. Op die manier wil de regering het bos beschermen, jobs creëren en minder afhankelijk worden van buitenlandse condooms in de strijd tegen aids.
De fabriek in de noordwestelijke provincie Acre moet jaarlijks honderd miljoen stuks produceren, die gratis uitgedeeld zullen worden als onderdeel van de strijd tegen aids.
Het rubber voor de condooms is afkomstig van kleinschalige rubbertappers in het Chico Mendes reservaat, dat genoemd is naar de rubbertapper en milieuactivist die in 1998 werd doodgeschoten door veeboeren.
Het rubbertappen moet extra inkomen genereren voor de lokale bevolking. De Braziliaanse regering hoopt dat die het woud zal beschermen en dat de druk zal afnemen om bomen te kappen.
In Acre produceert de rubberindustrie nu al jaarlijks zo’n 6,2 miljoen ton rubber. De vraag van de fabriek zal daar nog ongeveer 500.000 ton per jaar aan toevoegen. Het Braziliaanse ministerie van Volksgezondheid schat dat het project werk zal verschaffen aan meer dan 550 rubbertappers en 150 werknemers.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2798   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2798  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.