Couleur Café blaast optreden van Beenie Man af

Het festival Couleur Café heeft het optreden van de homofobe Jamaicaanse reggae-artiest Beenie Man geschrapt. ‘Om de gemoederen te kalmeren heeft de volledige ploeg van Couleur Café de moeilijke beslissing genomen het concert van Beenie Man te annuleren’, laat de organisatie weten.
  • by Paul Lowry Beenie Man by Paul Lowry
Volgens Couleur Café had Beenie Man ingestemd om geen enkele intolerantie ten aanzien van de homoseksuele gemeenschap uit te spreken of te uiten, volledig in overeenstemming met zijn ondertekening van de Reggae Compassionate Act in 2007.
‘Wij  zijn verbijsterd door de grootte en reikwijdte van de anti-Beenie Man campagne die door enkele holebiverenigingen werd opgezet. In deze campagne heeft men niet geaarzeld om de reputatie van het festival in diskrediet te brengen, niet alleen ten opzichte van ons publiek, maar ook naar onze openbare en privé sponsors en naar de pers toe’, zeggen de organisatoren. ‘We zijn erg teleurgesteld dat deze verenigingen niet eerst hebben geprobeerd om hierover een dialoog op te starten met ons.’

‘Verontschuldigingen op hun plaats’


De Vlaamse Werkgroep Internationale Solidariteit met Holebi’s (WISH vzw), die het optreden aan de kaak stelde, vindt dat Couleur Café zich als slachtoffer positioneert. ‘Verontschuldigingen ten aanzien van hun intercultureel en verdraagzaam publiek waren beter op zijn  plaats geweest.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 3306   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift