Cuba plant acht nieuwe windmolenparken

Cuba is van plan tegen 2020 acht nieuwe windmolenparken te bouwen. Volgend jaar ontvangt het land de Wereldconferentie voor Windenergie.

Cuba wil een flinke impuls geven aan de ontwikkeling van windenergie in eigen land en in de rest van de Caraïben, zegt de Cubaanse academicus Conrado Moreno, voorzitter van het organisatiecomité van de Wereldconferentie voor Windenergie volgend jaar.

Cuba telt momenteel vier windmolenparken, die samen een vermogen van 11,7 megawatt hebben. De regering plant tegen 2020 nog acht nieuwe parken te bouwen met een gezamenlijk vermogen van 80 megawatt.

De twaalfde Wereldconferentie voor Windenergie vindt van 3 tot 5 juni 2013 in Havana plaats. Een ideaal moment voor de Caraïbische regio om haar “vooruitgang en ambities” op het vlak van windenergie te tonen, vooral gezien haar grote afhankelijkheid van geïmporteerde olie, zegt Moreno.

Vandaag haalt Cuba slechts 3,8 procent van zijn energie uit hernieuwbare bronnen.

Het is voor het eerst dat de conferentie in Latijns-Amerika plaatsvindt. Dit jaar vond ze in het Duitse Bonn plaats, met 500 deelnemers uit 45 landen.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2834   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift