De Fatima's op de boekenbeurs 3/4

Waarom vinden zo weinig allochtone lezers en auteurs de weg naar de Vlaamse boekenmarkt? Rachida Lamrabet vroeg het zich hardop af toen ze in 2008 op de Boekenbeurs de Debuutprijs kreeg overhandigd voor Vrouwland. De Fatima’s, 3 jongedames met een camera, brengen het antwoord alvast op hun eigen-zinnige wijze en met de nodige humor in beeld. In traditionele moslima-fashion zetten ze clichés en halve waarheden op hun kop.

MO*, Demos, Boek.be ism met het Fonds voor de Letteren, Het Beschrijf, Stichting Lezen, PEN-Vlaanderen en Wablief organiseren op dinsdag 9 november op de boekenbeurs een debat met als onderwerp “Allochtone lezers en schrijvers” in de Rode zaal van Antwerp Expo:

Welke kansen krijgen allochtone auteurs om te publiceren? Waarom vinden zo weinig allochtone lezers de weg naar de Vlaamse boekenmarkt? Rachida Lamrabet vroeg het zich hardop af toen ze twee jaar geleden de Debuutprijs kreeg voor Vrouwland. Nu stelt ze de vraag aan de literaire sector. Een uitgebreid avonddebat met Rachida Lamrabet, Tom Van Imschoot, Harold Polis, Keltoum Belorf, Inan Akbas, Kristien Hemmerechts, Ronald Bos en Yamila Idrissi.

Neem ook een kijkje in de Agenda voor een overzicht van de MO*debatten

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2793   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2793  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.