De Schutter speciaal rapporteur van de VN

De Mensenrechtenraad van de Verenigde Naties heeft landgenoot Olivier De Schutter vandaag benoemd tot speciaal rapporteur voor het recht op voedsel. De Schutter volgt de Zwitser Jean Ziegler op.
Professor De Schutter is een specialist in de mensenrechten die verbonden is aan de Katholieke universiteit van Leuven (Louvain-la-Neuve) en het Europacollege (Natolin campus, Polen). Hij doceert op dit ogenblik eveneens als gastprofessor aan de Columbia University in New York. Hij was ook secretaris-generaal van de IFRM (Internationale federatie van de Rechten van de Mens), waar hij zich bezighield met vraagstukken aangaande de economische mondialisering.
De minister van Buitenlandse zaken Karel De Gucht heeft de kandidatuur van professor De Schutter gesteund en hij is dan ook tevreden dat de Mensenrechtenraad van de VN dit belangrijke mandaat aan een Belg heeft toevertrouwd.

900 miljoen mensen lijden aan ondervoeding


‘Olivier De Schutter zal ijveren voor het implementeren van het recht op voedsel en hindernissen bestrijden die dit recht in weg staan. Vandaag zijn er nog bijna 900 miljoenen mensen, vooral kinderen, die elke dag aan ondervoeding lijden. 60% van hen wonen in Sub-Sahara Afrika en Azië. Deze cijfers alleen al verklaren het belang van de functie die onze landgenoot opneemt’, zegt Minister De Gucht.
‘Ik kijk dan ook uit naar de verslagen die Olivier De Schutter over deze vragen zal uitbrengen aan de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties en aan de Mensenrechtenraad’.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2798   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2798  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.