'De snelste trein naar het slachthuis'

Europeanen eten elke dag 100 gram vlees, terwijl we gerust zouden toekomen met 60 à 65 gram. ‘We moeten onze vleesconsumptie inperken’, zegt Jonathan Safran Foer, de auteur van Dieren Eten.
  • Brecht Goris Jonathan Safran Foer en Louise Fresco Brecht Goris
‘Wat me erg stoort, is het leven dat die dieren hebben. Indien ik zo’n dier zou zijn, zou ik de snelste trein naar het slachthuis nemen’, zegt Foer. ‘Het is niet toevallig dat we kippen slachten tussen 39 en 43 dagen. Indien ze nog langer zouden leven, zouden hun botten breken.’
‘We waren omnivoren, tot we de landbouw ontdekten’, zegt Louise Fresco. ‘Onze vleesconsumptie explodeerde in de 19de eeuw toen we evolueerden naar een massaproductiesysteem in de landbouw. Voor grote delen in de wereld, zoals Afrika en Azië, werd vlees pas beschikbaar in de laatste 20 à 25 jaar.’

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 3196   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift