De uittips van MO* voor maart

In elke editie van MO*magazine selecteert de redactie een aantal activiteiten die je als lezer absoluut niet mag missen. We zetten hier de tips voor de maand maart op een rijtje.

  • Beeld uit de film 'Kinshasa Kids' die te zien is op het Afrika Filmfestival.

15-30 maart: Afrika Filmfestival

Er is sprake van een nieuwe golf Afrikaans filmtalent. Dat is goed niews, want de voorbije jaren was de cinema in Afrika redelijk droog komen te staan. Het Afrika Filmfestival presenteert alvast enkele opmerkelijke premières (‘La Pirogue’ van Moussa Touré en ‘Rwagasore. Vie. Combat. Espoir’ van Justine Bitagoye en Pascal Capotin) en een brede publieksfilm als ‘Kinshasa Kids’ van Marc-Henri Wajnberg. Op 15 maart is er ook een MO*debat over hoe filmfestivals de beeldvorming over Afrika kunnen aanpakken. MO*journaliste Olivia Rutazibwa is de keynote-spreker op dat debat.

MO* geeft 50 duotickets weg.

17 en 19 maart: More than Honey

De documentaire ‘More than honey’ gaat op zoek naar de oorzaken van de achteruitgang van de honingbij (Parasieten? Pesticiden? Industrialisering van de honingsector?), maar gunt ons ook een grimmige blik op een mogelijke toekomst: in streken in China waar de honingbij door pesticiden niet overleeft, moeten mensenhanden zorgen voor bestuiving in boomgaarden. Met sterke beelden (gefilmd met de nieuwste technieken), interessante karakters en killer bees als mogelijke redding van de honingbij.

MO* geeft duotickets weg voor de avant-premières in Brussel en in Gent

20 maart: België en de bom

Belgische bedrijven en onderzoekscentra hebben een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van het kernwapenarsenaal van de VS, Israël, Pakistan, Irak, Iran, Libië, Zuid-Korea, China en Taiwan. Dat onthulde onderzoekerpublicist Luc Barbé in zijn internetboek ‘België en de bom’, dat voor het eerst de Belgische atoombomhistoriek gedetailleerd in kaart brengt. Belangrijk en relevant historisch onderzoek, de lezing door Barbé is dan ook een echte aanrader.

Meer info.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2793   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Over de auteur

Met de steun van

 2793  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.