Delhi slikt half miljoen nieuwe auto's

Het Indiase Delhi kreeg sinds 2011 een half miljoen nieuwe voertuigen te slikken. Dat is de grootste stijging ooit, ondanks de al enorme luchtvervuiling en het mobiliteitsprobleem in de stad.

  • CC Saad Akhtar Wegens een gebrek aan bijkomend openbaar vervoer groeit het aantal auto's sterk in Delhi. CC Saad Akhtar

Ondanks de overvolle wegen blijft een eigen wagen de droom van de inwoners van Delhi. Het aantal privévoertuigen groeide met bijna 400.000, terwijl er amper 2.562 bussen bijkwamen. De Indiase hoofdstad telt nu bijna 7,5 miljoen geregistreerde voertuigen.

Openbaar vervoer

De stad had zich voorgenomen om 11.000 bussen in te leggen tegen 2010, maar voorlopig rijden er nog maar 6.000 rond. Dat is volgens deskundigen de voornaamste reden voor de explosie van het aantal privévoertuigen. “Ironisch genoeg is dit ook een tijd van economische recessie, maar die lijkt geen invloed te hebben op de koopkracht wat betreft auto’s”, zegt Anumita Roychowdhury van het Centrum voor Wetenschap en Milieu in de Indiase krant Times of India.

De inspanningen van de overheid schieten ver tekort, zegt Roychowdhury, en het aandeel van het privéverkeer blijft groeien. Die tendens is volgens de wetenschapper absoluut niet vol te houden en zal alle inspanningen om de vervuiling te verminderen teniet doen.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2793   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2793  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.