Diversiteit in de Vlaamse humorwereld

Allochtone comedians, zoals de Gents-Turkse Öznur Karaca en de Antwerps-Marokkaanse Youssef El Mousaoui, krijgen een ereplaats op het Gentse Comedyfestival van 14 tot 22 juli. Maar liefst 50% van de optredende artiesten op het Comedyfestival Gent zijn vrouwelijk en/of allochtoon.
Zo is er bijvoorbeeld het Gentse vrouwelijke cabaretduo bRaSs en de All-English show met vrouwelijke topcomediennes uit Engeland en Amerika. Ook opkomende mannelijke talenten van bij ons zijn van de partij. Ontdek Seppe Toremans (Comedy Casino) en Joost Vandecasteele (De Bovenste Plank) of Improvizeer (winnaars van het Vlaamse Improfestival) in levende lijve.
Comedyfestival Gent is ook een duurzaam festival met enkel lokaal geproduceerde en/of fair trade drank en een 0% afvalbeleid en zet zich op die manier af tegen de soms verregaande commercialisering van de Vlaamse comedy. Comedyfestival Gent hoopt in haar eerste jaar break-even te draaien, maar de eventuele winst zal uiteraard aan een nader te bepalen goed doel worden geschonken.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2790   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2790  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.