Doodstraf weer optie in Trinidad en Tobago

Voor de regering in Trinidad en Tobago is de doodstraf weer een optie, nu het aantal moorden sinds mei gestegen is. De doodstraf werd in 1999 voor het laatst voltrokken op de Caraïbische eilanden.
Premier Kamla Persad Bissessar en diverse kabinetsleden hebben laten weten niet tegen hervatting van de doodstraf te zijn. De nieuwe coalitieregering People’s Partnership wil een anti-misdaadstrategie introduceren om het aantal moorden terug te dringen.
Dit jaar werden er al 292 mensen vermoord. In 2009 waren dat er 600. Het land telt ongeveer 1,2 miljoen inwoners.
De Katholieke Commissie voor Sociale Rechtvaardigheid (CCSJ) roept de regering op om de doodstraf (door ophanging) niet op te nemen in de nieuwe strategie. “Er is geen overtuigend bewijs dat de doodstraf een positief effect heeft op de misdaadcijfers”, zegt voorzitter Leela Ramdeen. “In Trinidad en Tobago lijken mensenlevens hun waarde te verliezen. Geweld doordringt onze hele samenleving.”
De Trinidad en Tobago Humanist Society (TTHS) stelt eveneens dat in geen enkel land ter wereld gebleken is dat misdaad afneemt door de doodstraf.
De laatste executie op de eilanden werd uitgevoerd in 1999. Toen werd Anthony Briggs opgehangen voor de moord op een taxichauffeur in 1992. Een maand daarvoor werden negen mensen, inclusief een bekende drugsbaron, Dole Chadee, opgehangen voor de moord op een gezin. Er zitten momenteel 295 veroordeelden op death row.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2790   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2790  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.