Drones zoeken stropers in Nepal

In Nepal worden onbemande vliegtuigjes ingezet in de strijd tegen de stroperij. Een proefproject met twee toestellen bleek succesvol.

  • conservationdrone.org De Conservation Drone wordt gedemonstreerd aan leden van het Nepalese leger, politie, ministerie van bosbouw en andere ambtenaren. conservationdrone.org

Het Wereldnatuurfonds (WWF) Nepal deed vorige week een eerste test met de “Conservation Drone” in het Nationaal Park Chitwan. Twee van de kleine onbemande vliegtuigjes werden de lucht ingestuurd om de populaties neushoorns en tijgers in de gaten te houden. De Nepalese minister van Bos- en Natuurbescherming woonde de test bij.

Mini-drone

De vliegtuigjes, die zijn uitgerust met camera’s en gps-navigatie, zijn het perfecte middel om moeilijk toegankelijke gebieden te overzien. Ze hebben een vleugelspan van amper twee meter maar kunnen tot zo’n tweehonderd meter hoogte stijgen, om dan 45 minuten lang in de lucht te blijven.

De Conservation Drone is ontwikkeld door Lian Pin Koh, een ecoloog aan het Zwitserse Federale Instituut voor Technologie en Serge Wich, bioloog aan de Universiteit van Zürich.

Stroperij

“WWF Nepal introduceert nieuwe wetenschap en technologie om de milieubescherming in Nepal te helpen”, zegt Anil Manandhar van WWF. “We zijn ervan overtuigd dat deze technologie erg belangrijk kan worden in de bescherming van belangrijke diersoorten in Nepal en in de strijd tegen de illegale handel in diersoorten.”

Chitwan is het oudste nationale park in Nepal. Het ligt in het lager gelegen zuidelijke deel van Nepal, en werd in 1984 Werelderfgoed dankzij de enorme soortenrijkdom. Het park is een thuis voor de ernstig bedreigde Indische neushoorn en Bengaalse tijger.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2790   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2790  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.