Duurzaam naar het werk

Fietsers, stappers, carpoolers, trein-, tram- en busgebruikers kunnen hun collega’s, vrienden, familie en kennissen tijdens de heen-en-weer-week van 7 tot 11 mei aanmoedigen om duurzaam naar het werk te reizen. Duo’s die zich op de site van ‘Verkeer met mij’ registreren, maken kans op een prijs.
De campagne ‘Verkeer met mij’ wil duurzame vervoersmodi promoten als alternatief voor het autosolisme in het woon-werkverkeer. Een duurzame reiziger nodigt een ander uit om samen met hem of haar een week lang deel te nemen aan de heen-en-weer-week, een week waarin beide het engagement aangaan met de trein, tram, bus, fiets of te voet naar het werk te trekken.
‘Persoonlijk contact tussen vrienden en kennissen is nog altijd de beste aanpak om een mentaliteitswijziging te kunnen doorvoeren en gedrag effectief te wijzigen’, vinden de initiatiefnemers.

Maximaal 10 kilometer


Nagenoeg de helft van alle woon-werkverplaatsingen zijn maximaal 10 km. Ruim 70 % van alle woon-werkverplaatsingen worden afgelegd met de wagen. 66 % rijdt als bestuurder en 6% als passagier. Duurzame vervoersmodi kunnen een stevig alternatief vormen, vooral in combinatie met elkaar.

Grote impact


Duurzame reizigers hebben een grote impact op de globale mobiliteit. De recente staking van treinbegeleiders (maandag 16 april 2007) had ook gevolgen voor het verkeer op de weg. De Centrale Verkeersdispatching registreerde die dag 160 km file op de toegangswegen naar Brussel.
Touring noteerde 211 km file op het Belgische wegennet. De economische schade zou dus niet te overzien zijn als alle werknemers die nu met de trein, de fiets, de bus, de metro of de tram naar het werk rijden dat vanaf morgen met
de wagen zouden doen.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2790   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2790  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.