Eerlijke en duurzame bedrijven vallen in de prijzen

In het Atomium zijn vanavond de Be Fair & Sustainable Awards uitgereikt aan de beste initiatieven inzake eerlijke en duurzame handel. FSC Belgium (duurzaam bosbeheer), Ethiquable (een nieuwe fairtrade onderneming), Puro Fairtrade Coffee (100% fairtrade koffie en thee) en MDI Vietnam (verkoop en sensibilisatie) vallen in de prijzen.
Voor het vierde jaar op rij worden de initiatieven beloond, er wordt 15.000 euro uitgereikt aan prijzen. Drie Be Fair Awards belonen de beste initiatieven in de fairtrade sector:  de beste nieuwe onderneming of vereniging, het beste nieuwe merk, en de beste organisatie van “Zuid/Zuid” eerlijke handel. Voor de eerste keer werd dit jaar ook één Be Sustainable Award uitgereikt om het beste initiatief rond duurzame handel met de ontwikkelingslanden te belonen.

De winnaars


  • De jury koos FSC als laureaat, ondermeer omdat het bedrijf is samengesteld volgens een echt tripartiet systeem, waarbij alle belanghebbenden vertegenwoordigd worden in de Algemene Vergadering. Het doorslaggevende element was dat het duurzaam beheer van de bossen over de hele wereld een primordiale problematiek is in onze huidige samenleving, die vrij weinig aan bod komt.
  • Ethiquable, het fairtrade merk van de kleine boeren in de ontwikkelingslanden, heeft als specifiek kenmerk dat het producten verkoopt die voor de volle 100% afkomstig zijn van kleine boeren in de ontwikkelingslanden.
  • Puro Fairtrade Coffee (Miko Coffee)  is een pionier omdat het bedrijf als eerste koffieverkoper, in 2006, een productengamma ontwikkeld heeft van 100% fairtrade koffie en thee. Daarnaast speelde Miko’s implicatie in het behoud van het regenwoud een doorslaggevende rol voor de keuze van de jury.
  • MDI Vietnam werkt samen met een duizendtal kleine boeren en commercialiseert bio en fairtrade thee en cashewnoten. MDI werk gekozen als winnaar voor deze categorie omwille van de pioniersrol die het bedrijf speelt in de ontwikkeling van de fairtrade markt in het Zuiden en omwille van de directe impact van zijn werk op het leven van vrouwen uit etnische minderheidsgroepen in Vietnam. Daarnaast is MDI ook het eerste bedrijf in het Zuiden wiens merk ‘Betterday het FLO-fairtradecertificaat draagt.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2798   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2798  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.