Eerste interculturele talentenjacht van Vlaanderen

Kif Kif heeft afgelopen zaterdag de allereerste Kif Kif Awards uitgereikt in de Antwerpse Arenbergschouwburg. Bedoeling is meer kleur op de Vlaamse kunstpodia te brengen. Saïd Assissi, La Cité du Bonheur, Ibrahim, Société Anonyme en de DMC Crew vielen in de prijzen.
Tijdens audities in april werden uit meer dan 240 groepen (alles samen zo’n duizend jongeren) negen finalisten geselecteerd door een professionele jury met ondermeer Anne Theresa De Keersmaeker en Chokri Ben Chikha. Ze hebben afgelopen zaterdag om de eerste Kif Kif Awards gestreden in Antwerpen.
In de categorie ‘Muziek’ viel Société Anonyme in de prijzen: ze brengen soul en funk en hebben hun eerste singel uitgebracht. Saïd Assissi en La Cité du Bonheur wonnen in de categorie ‘Spoken Word’. Jurylid Chokri Ben Chikha: ‘De jury stond voor een bijna onmogelijke keuze. Uiteindelijk hebben we ervoor geopteerd om twee winnaars te kiezen. Saïd Assissi omwille van de technisch hoogstaande act. La Cité du Bonheur wist ons dan weer te overtuigen door de pit, het lef en de energie die ze in hun act staken’. Ibrahim Elmi de wint in de categorie ‘Dans’ en de publieksprijs ging naar DMC Crew, een hiphop-ensemble.

In de komende jaren willen we het verder uitbouwen, zodat het een echt kwaliteitslabel wordt voor opkomend intercultureel talent.
Kwaliteitslabel voor opkomend intercultureel talent


‘We zijn opgetogen over het resultaat van de allereerste Kif Kif Awards. In de komende jaren willen we het verder uitbouwen, zodat het een echt kwaliteitslabel wordt voor opkomend intercultureel talent’, zegt projectleider Patrick N’Siala Kiese.
‘Ik doe een oproep aan jeugdhuizen en culturele instellingen om deze jongeren ook een plaats te geven bij het invullen van hun jaaragenda. Ze hebben nu al bewezen dat ze hun plaats meer dan verdienen’, zei Vlaams cultuurminister Bert Anciaux na afloop.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2793   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2793  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.