Ethiopische troepen “nog enkele weken” in Somalië

Ethiopische troepen zullen nog enkele weken in Somalië blijven. Het is nu aan de internationale gemeenschap om zo snel mogelijk een vredesmacht in Somalië te installeren zodat er geen vacuüm ontstaat waarin extremisten en terroristen terug hun gang kunnen gaan, zegt de Ethiopische eerste minister Meles Zenawi in de Mail&Guardian.
De voorbije twee weken heeft het Ethiopische leger militanten verdreven van de Unie van Islamitische Rechtbanken (ICU), die afgelopen zomer de macht in grote delen van het land overnam.

Uganda heeft al laten weten geen interesse te hebben om deel uit te maken van een vredesmissie, tenzij er een duidelijk doel en uitstapprocedure worden vastgelegd. De Verenigde Staten, die vreesden dat de terreurorganisatie Al-Qaeda een te grote invloed zou krijgen in Somalië, hebben gezegd dat het een Afrikaanse vredesmacht in het land zou steunen.

De Somalische president Abdillahi heeft president Mwai Kibaki van buurland Kenia ondertussen opgeroepen om de grens strenger te bewaken zodat islamitische activisten niet kunnen vluchten uit Somalië. Ongeveer duizend troepen zouden zich in Keniaanse dorpen teruggetrokken hebben om een tegenaanval te organiseren.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2790   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Over de auteur

Met de steun van

 2790  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.