"Facebook draait op vuile steenkool"

Op het internet is een petitie gestart om Facebook af te brengen van plannen om een nieuw gigantisch datacenter te laten draaien op elektriciteit uit vervuilende steenkoolcentrales.
Facebook is in korte tijd immens populair geworden en vindt het daarom tijd om een eigen datacenter te bouwen. Het hart van de sociale netwerksite komt in Prineville, Oregon.
Oregon werd onder meer gekozen omdat de energieprijzen er laag zijn, en daar wringt de schoen: Facebook is van plan om het energieverslindende datacenter aan te drijven met energie uit steenkoolcentrales, en daar is veel protest tegen.
Op het internet is een petititie gestart om Mark Zuckerberg, de grote baas van de netwerksite, op andere gedachten te brengen. De petitie vraagt om het datacenter van hernieuwbare energie te voorzien, naar het voorbeeld van datacenters van Google en Microsoft in dezelfde regio.

http://www.change.org/actions/view/stop_facebook_from_switching_to_dirty_coal

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2790   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2790  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.