Februari 2009: Chávez wint referendum

De Libische leider Kadhafi wordt voorzitter van de Afrikaanse Unie, Benjamin Netanyahu de nieuwe premier van Israël en de Venezolaanse president Hugo Chávez kan voor altijd aan de macht blijven.
  • Comando electoral del S Ch Comando electoral del S

Nieuwsterugblik


Dinsdag 3 februari: Kadhafi voorzitter Afrikaanse Unie


Op een vergadering achter gesloten deuren werd de Libische leider Moammar Kadhafi voor het komende jaar tot voorzitter benoemd van de Afrikaanse Unie. De keuze voor Kadhafi is erg omstreden, ook binnen Afrika.

Dinsdag 10 februari: Verkiezingen in Israël


Het centrumrechtse Kadima van buitenlandminister Tzipi Livni deed het net iets beter dan favoriet Likoed van oppositieleider Benjamin Netanyahu, maar uiteindelijk is het Netanyahu die de regeringsvorming leidt en vanaf 31 maart de premier van het land wordt.

Donderdag 12 februari: Alison Des Forges omgekomen


De 66-jarige Rwanda-experte Alison Des Forges is om het leven gekomen bij een vliegtuigcrash in de Amerikaanse stad Buffalo. Des Forges was adviseur van mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch.

Zondag 15 februari: Chávez wint referendum


De Venezolaanse president Hugo Chávez kan voor altijd aan de macht blijven als hij de verkiezingen blijft winnen. Hij heeft het referendum gewonnen dat de onbeperkte herverkiezing van politieke mandatarissen mogelijk maakt. Met 94 procent van de stemmen geteld had meer dan 54 procent van de Venezolanen die deelnamen, ja gestemd. Zowat een derde van de kiesgerechtigden bracht geen stem uit.

Woensdag 18 februari: Mensensmokkel in Sofia-case bewezen


Op de Belgische ambassade in Sofia vonden in de jaren negentig ‘schadelijke en beschamende’ praktijken plaats. Dat zei de voorzitter van de correctionele rechtbank van Brussel in het vonnis van de Sofia-case. De rechtbank verklaarde de feiten strafrechtelijk verjaard maar burgerrechtelijk bewezen.

Cultuur: Twitterverslaafde in Irak


Het Republikeinse congreslid Pete Hoekstra krijgt bergen kritiek te slikken nadat hij volop twitterde tijdens zijn geheime bezoek aan Bagdad. Hoekstra zou de veiligheid van het konvooi daarmee ernstig in gevaar gebracht hebben.

Citaat


‘Wie zelf geen inkomen heeft, kan nooit echt vrij zijn.’
Oumou Sangaré in MO*62

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2790   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2790  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.