Filipijnen hebben betere weerberichten nodig

De Filipijnen hebben betere weersvoorspellingen nodig om te kunnen reageren op de gevolgen van de klimaatverandering. Dat heeft milieubeweging Greenpeace gezegd. Op die manier kunnen mensenlevens worden gespaard en de vernietiging van huizen en oogsten worden beperkt.
“Een betere weersvoorspelling is een van de suggesties die we aan de overheid meegeven om de klimaatverandering aan te pakken”, zegt Abigail Gay Jabines van Greenpeace in een interview met de Filipijnse krant The Inquirer. “Is het warmer dan het vorige droogteseizoen? Kunnen onze voorspellers zien of de regenval vermindert of vermeerdert? Dat kan allemaal helpen om ons voor te bereiden op de taifoens die in hevigheid en frequentie zullen toenemen door de klimaatverandering.”
De Filipijnse weerdienst Gapasa heeft nog altijd geen radars kunnen aankopen om het weer beter te voorspellen. Verschillende bedrijven zijn nog in de running voor de levering van de toestellen, die de hoeveelheid regen kunnen meten in een aankomende storm.
Uit het tweede klimaatrapport van het Intergouvernementeel Panel voor Klimaatverandering (IPCC), dat vorige week werd voorgesteld, bleek dat 130 miljoen inwoners van Azië tegen 2050 bedreigd worden door water- en voedseltekorten indien er geen internationale actie komt tegen klimaatverandering.
In het rapport “De Filipijnen: een hotspot voor het klimaat” geeft Greenpeace een overzicht van hoe de extreme weersomstandigheden en de stijging van de zeespiegel een impact kunnen hebben op de bevolking, de economie, de soorten en ecosystemen van de Filipijnen. Slechts één van de zestien regio’s in de Filipijnen wordt volgens Greenpeace niet meteen bedreigd door de stijgende zeespiegel.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2798   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Over de auteur

Met de steun van

 2798  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.