Fortis organiseert luxefeestje in Monaco

De verzekeringspoot Fortis Insurance Belgium organiseert vandaag (vrijdag) een exclusief culinair feest voor 50 genodigden in het duurste hotel van Monaco. De groep luncht in de Louis XV, nummer acht op de lijst van ‘s werelds meest prestigieuze restaurants. De verzekeringsgroep spendeert zo’n 150.000 euro aan dit feestje ten voordele van externe verzekeringsmakelaars.
De genodigden arriveerden gisteren al in Hôtel de Paris, het duurste hotel van het prinsdom. Een lunch in Louis XV kost al snel 300 euro, een overnachting gemiddeld 1.500 euro. De verzekeringsgroep betaalde ook de vliegtickets van de genodigden. ‘Dit soort evenementen is gebruikelijk in de verzekeringssector. Ook andere sectoren, zoals de farmaceutische en de medische, hebben hun systemen om bijvoorbeeld artsen eens in de watten te leggen’, zegt een woordvoerder.
Volgens Attac Vlaanderen is het luxefeestje dat Fortis organiseert niet alleen een schande en belediging tegenover de Belgische belastingbetalers, spaarders, werknemers en burgers, maar ook een illustratie van het morele falen van het financiële kapitalisme.

Paradijs


‘Dat Fortis nu een luxefeest organiseert voor de kapitaalkrachtige vrienden is reeds een schande in deze tijden,  maar dat ze het ook nog eens organiseert in Monaco is niet alleen een duidelijke vingerwijzing maar ook een regelrechte fiscale provocatie.’
Attac Vlaanderen wil dat de Belgische overheid de Fortisbestuurders op het politieke matje roept via hun minderheidsoverheidsparticipatie in de bank en een onderzoek laat starten naar de fiscale bedrijvigheden van Fortis in Monaco. ‘Sluit de belastingparadijzen en hef het bankgeheim op. Dan kunnen de werknemers en gewone belastingbetalers eens een feest organiseren. Op kosten van de fiscale fraudeurs’, besluit Attac.

OPINIE: De roofridders van de financiële markten kennen geen morele grenzen

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2832   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift