"Geen hostie voor vervuilers"

De aartsbisschop van Napels vindt dat grote vervuilers geen communie mogen ontvangen. “Wie vervuilt, is niet in de gratie Gods en kan dus niet ter communie gaan”, zegt hij.

  • CC Finizio Volgens aartsbisschop Sepe (links) verkeert wie moedwillig het milieu vervuilt niet in staat van genade en mag dus geen communie ontvangen CC Finizio

Aartsbisschop Crescenzio Sepe deed de uitspraak op een forum van de Christelijke milieugroep Greenaccord. Hij reageerde daarmee op berichten dat de maffia giftig en kankerverwekkend afval had begraven rond Napels en zo de volksgezondheid in gevaar had gebracht.

Wie moedwillig het milieu vervuilt, verkeert niet in staat van genade en mag dus geen communie ontvangen, zei hij volgens de krant Gazetta del Sud. “Onze mensen moeten de waarheid horen over wat er gebeurd is. Maar het is ook belangrijk om over alle positieve zaken te praten die gedaan zijn. Het is tijd voor iedereen om zich te verenigen en de aarde vrij te maken van gif.”

Sepe heeft naar eigen zeggen de lokale clerus opgedragen om de rol van de kerk in ethiek duidelijker in de verf te zetten.

Tweet van de paus

Het is niet de eerste keer dat de link gelegd wordt tussen religie en de zorg voor het leefmilieu. Paus Franciscus tweette eerder al: “De zorg voor de schepping is niet zomaar iets waar God over sprak bij het begin van de tijden: hij vertrouwde het elk van ons toe als deel van zijn plan.”

In de Verenigde Staten is er zelfs een echte beweging van verschillende religies ontstaan die samen preken over de klimaatverandering. Het initiatief daar gaat uit van de organisatie Interfaith Power and Light, een religieuze organisatie van meer dan veertienduizend geloofsgemeenschappen die zich inzet voor het klimaat en de klimaatverandering wil aankaarten.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2793   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2793  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.