General Motors stelt revolutionair stadswagentje voor

De economische malaise weerhoudt autofabrikant General Motors er niet van de “Puma” voor te stellen, een werkende prototype van een revolutionair stadsautootje dat balanceert op twee wielen.
“Puma” staat voor “Personal Urban Mobility and Accessibility. Het vreemde wagentje balanceert op twee wielen die naast elkaar geplaatst zijn, en dus niet achter elkaar zoals bij een motorfiets. Als promotiestunt reed een werkend prototype van het wagentje door de straten van New York.

Het wagentje wordt aangedreven door een ion-batterij, goed voor een actieradius van meer dan vijftig kilometer en een topsnelheid van 55 km per uur. Het prototype, dat niet over deuren beschikt, weegt minder dan 140 kilogram.

Het balancerende concept van de Puma doet sterk denken aan de Segway, de automatische eenpersoonsstep die populair is in de VS en rechtopstaand bestuurd wordt. General Motors werkte voor de ontwikkeling van de Puma dan ook nauw samen met Segway, maar voorzag het miniwagentje van een dak en zitplaatsen voor twee personen.

Vraag is nog maar of het prototype het ook echt zal halen op de markt. General Motors balanceert op de rand van het faillissement en het succes van een revolutionair voertuigje als de Puma kan net als bij de Segway behoorlijk getemperd worden door onaangepaste regelgeving in veel landen.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2790   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2790  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.