Gevlucht talent in de schijnwerpers

De website Zebra.be geeft sinds november 2007 meer zichtbaarheid aan talentvolle vluchtelingen binnen de kunstensector. De site is een initiatief van Vluchtelingenwerk Vlaanderen en krijgt de steun van Vlaams minister van Cultuur Bert Anciaux.
  • Artur Eranosian De databank bevat Zebra.be bevat het werk van verschillende kunstenaars Artur Eranosian
Kunstenaars uit alle mogelijke disciplines krijgen een plaatsje op de site. Het uitgangspunt van dit project bestaat erin dat gevluchte kunstenaars dezelfde kansen krijgen als andere kunstenaars in Vlaanderen. Er is namelijk meer dan voldoende talent en kwaliteit bij gevluchte kunstenaars aanwezig om de kunsten- en cultuurwereld in Vlaanderen te verrijken.
Zebra.be is er ook in geslaagd op bruggen te slaan met organisaties uit de culturele sector, zoals het Forum voor Amateurkunsten en het Vlaams Theater Instituut. Naast de artiestenbank vinden de kunstenaars ook practische informatie terug over waar ze repetitieruimtes vinden, hoe ze het kunstenaarsstatuut kunnen aanvragen en waar ze in contact kunnen komen met andere kunstenaars.

Fotoblogger


De databank telt momenteel zo’n 50 kunstenaars, waaronder Artur Eranosian, een jonge Armeen die sinds zijn zesde in Dendermonde woont en fotografie wil studeren. Op zijn populaire fotoblog Arturian kan je zijn werk bewonderen. Ook Karim Abraheem, die twintig jaar geleden uit Irak vluchtte, kan je terugvinden op Zebra.be. MO*magazine publiceerde al beelden van Abraheem en sprak ook met de fotograaf.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2790   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2790  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.