Google Street View inspireert rijdende energiescanner

Een Amerikaans bedrijf laat net als Google Street View auto’s rondrijden vol camera’s, maar ditmaal om energieverlies van gebouwen in kaart te brengen.

Het bedrijf, Essess, is opgericht door onder anderen professoren van het vermaarde Massachusetts Institute of Technology  (MIT). Ze haalden al meer dan 6 miljoen dollar op bij investeerders en ontwikkelden een variant op de wagens van Google Street View, die wereldwijd straten in beeld brengen. De auto’s van Essess zijn uitgerust zijn met infraroodcamera’s.

De wagens rijden door de straten en registreren voortdurend warmtebeelden van de huizen rondom. Speciale software herkent deur- en raamopeningen en spoort koudebruggen op.

Die gegevens worden gecombineerd met de coördinaten en afmetingen van het gebouw en andere parameters, zoals het lokale klimaat en de bouwvoorschriften. Het programma berekent meteen hoeveel het warmteverlies kost en hoeveel de eigenaar zou moeten investeren om het probleem te verhelpen.

Informatie verkopen

Essess maakt zich sterk dat het de energiescans voor gemiddeld 1 dollar (0,76 euro) per gebouw kan uitvoeren en wil voor het einde van dit jaar 10 procent van de gebouwen in de Verenigde Staten gescand hebben.

Het is niet de bedoeling om de informatie gratis beschikbaar te maken, zoals Google wel doet. Essess wil de gegevens in de eerste plaats verkopen aan vastgoedmakelaars, verzekeringsmaatschappijen, nutsbedrijven en aannemers.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2793   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2793  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.