Hangjongeren organiseren buurtfeest in Merksem

Het fenomeen ‘hangjongeren’ komt wel vaker negatief in het nieuws. In het park Wildert aan de Van Praetlei in Merksem hebben jongeren daarom zelf de handen in elkaar geslagen en organiseren ze een buurtfeest om een positieve impuls te geven aan een negatief verhaal.
  • Micha Hangjongeren in Merksem organiseren een buurtfeest om een positieve impuls te geven aan een negatief verhaal. Micha
In augustus 2008 draaide het jongeren media-agentschap StampMedia een reportage rond de relatie tussen jongeren die gebruik maken van het park Wildert in Merksem en de buurtbewoners in de nabije omgeving. Deze reportage werd voorgesteld tijdens een toonmoment waarop zowel de jongeren, de buurtbewoners als beleidsmensen aanwezig waren. Na de vertoning gingen alle aanwezigen in debat, onder leiding van de 16-jarige StampMedia reporter Kamal Kharmach.
Dit debat vormde de rechtstreekse aanleiding tot een traject waarbij de jongeren het heft in eigen handen zouden nemen om de relatie met de buurtbewoners te verbeteren. Stadslabo JES en de jeugddienst Merksem sprongen mee op de kar.
Samen met Thomas Surmont, vormingsmedewerker van JES, werkten de jongeren afgelopen maanden aan hun zelforganisatie en burgerzin. Ze willen laten zien dat ze postief voor de dag kunnen komen en best verantwoordelijkheid kunnen dragen.
Om dit te onderstrepen en kracht bij te zetten organiseren de jongeren autonoom een buurtfeest op 17 juli in het park Wildert. Alle buurtbewoners worden uitgenodigd en krijgen de kans om op een postieve manier met de jongeren in contact te komen.

Zonder jouw steun bestaat MO* niet.

Wil je dat MO* dit soort verhalen blijft brengen?
Steun ons en word proMO* voor maar €4/maand of doe een vrije gift. 2630   proMO*’s steunen ons vandaag al.

Word proMO* of Doe een gift